Båtförarkurs 2023
19.1.2022 17:21 Nyheter / Gamlakarleby Segelförening r.f

Båtförarkurs 2023


Båtförarkurs 2023

Längtar du ut på havet?

Eller vill du uppdatera eller certifiera dina kunskaper inom båtsport?

Har du skaffat en båt eller planerar du på att bli båtägare och känner dig osäker om färdigheterna räcker till att våga ut på havet? Eller söker du en ny livslång hobby?

Vi har att erbjuda en grundkurs för båtförare som genomförs med lokalla skolare.

Kursen innehåller praktiska kunskaper för båtägare samt grundläggande kunskaper för sjöfar. Du lär dig grundläggande kunskaper för olika båttyper och om säkerhet till sjöss. Vi fordrar inga tidigare kunskaper eller erfarenhet för att delta i kursen. Också de som vill uppdatera kunnandet är välkomna på kursen.

Bkursen ordnas av båtföreningarna i Karleby, Gamlakarleby Segelförening,Kokkolan Venekerho och Kokkolan Purjehtijat , i samarbete med SBF ( Segling och Båtsport i Finland) Kursen ger grundläggande färdigheter till att föra segelbåt eller motorbåt i våra kustvatten. Kursen följer SBF:s skolningsprogram och ger möjliget att med vidareskolning avlägga det internationella båtförarbrevet som krävs bl.a. vid hyrning av båt.

Som dragare fungerar auktoriserade lokala båtförare, både seglare och motorbåtsägare, som har avlagt en godkänd SBF:s examen för skolning.

Kursens avgift är 120 € innefattande 9 st föreläsningar samt en ca 1,5 t lång gruppträningssession i motorbåt eller segelbåt i juni 2023. Kursen innehåller Navigointi 1-kursboken (34 €) samt träningskarta 3 €. Materialet utdelas på första föreläsningen. SBF:s gruppförsäkring som innefattar praktikdelen får kursdeltagaren automatiskt när han skriver in sig som medlem i någon av föreningarna som står för skolningen. Länk till GSF:s medlemsansökan!

För att få ett godkänt betyg rekommenderas att man deltar på alla föreläsningarna. Kursdeltagarna får en nyckel till förbundets kursunderlag Campus, där man hittar aktuellt material och uppgifter. Där hittas också träningsuppgifter i olika teman.

Med genomförd Båtförarkurs teori,- och praktikdel får man ett betyg och rättighet att använda båtförarvimpel. Före praktikdelen skall teoridelen vara godkänt genomförd.

All föreläsningar sker i Kokkolan Suomalainen Lukio på adressen Torggatan 43, klassrum 113.

Kursen börjar med ett Teams-möte över nätet. På mötet presenteras kursinnehållet samt skolarna. Kursen avslutas likaså över nätet och där ges praktiska anvisningar för tentamen.

-Öppning och förevisning av kursen tisdag 21.2. kl. 18.00 Teams

- Sjövett och väder tisdag 7.3. kl. 18.00

- Säkerhetsutrustning samt båtförarens ansvar, onsdag 8.3. kl. 18.00

- Sjökort, sjömärken och kortnavigering tisdag 14.3. kl. 18.00

-Kompassen, missvisning och deviation onsdag 15.3. kl. 18.00

- Lokalisering och elektronisk navigering tisdag 21.3. kl. 18.00

- Båtteknik22.3. kl. 18.00

-Ruttplanering, knutar, ankring samt manövrering till och från brygga tisdag 28.3 kl. 18.00

Förberedelser iför tentamen29.3 kl. 18.00 Teams

Anmälan till kursen senast tisdag 7.2.2023 Deltagarantalet är begränsat till 25 personer

Anmälan elektroniskt via: https://forms.gle/tVqggr4CTdH18Vua7

Tilläggsinformation på: venekokkola@gmail.com


   
Gamlakarleby Segelförening r.f.
«  Juni   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Kokous / Möte
 
 Kilpailu / Tävling
 
 Träning / Harjoitus
 
  Bortaseglingar / purjehdukset muualla
Kategorier