Veneilijäkursi 2023
13.12.2022 09:10 Nyheter / Gamlakarleby Segelförening r.f

Veneilijäkurssi 2023

Veneilijäkurssi 2023


Halajaako mieli merelle? Vai haluatko vain päivittää tai virallistaa veneilyosaamisesi? Oletko hankkimassa tai kenties aikaisemmin hankkinut vesikulkuneuvon, mutta et ole varma omien taitojen riittävyydestä. Vai tutkailetko tilaisuutta uudelle elinikäiselle harrastukselle?

Tarjoamme lääkkeeksi paikallisin voimin toteutettavan veneilijän perustutkinnon.

Veneilijäkurssi sisältää käytännön veneilyyn ja merenkulkuun liittyviä perusasioita. Kurssilla opetettavat sisällöt käsittelevät erityyppisten veneiden turvalliseen käyttöön tarvittavia perustavia tietoja ja taitoja. Kursseille osallistumiselle ei oleerityisiä osaamis- ja kokemusvaatimuksia. Kurssi soveltuu myös perustaidot osaaville veneilijöille tietojen päivittämiseen.

Kurssin kouluttajina ovat kokkolalaisten veneseurojen aktiiviset harrastajat. Heiltä saat ensikäden kokemuksia ja käytännön vinkkejä merellä liikkumiseen. Kurssin kouluttajat ovat myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n auktorisoimia veneilykouluttajia. Kurssin sisällöt ovat SPV:n koulutusohjelman mukaisia.

Kurssi antaa mahdollisuuden jatkaa myöhemmin SPV:n koulutuspolkua kulkien venepäällikkökurssille, jonka tasoisia tietoja ja taitoja edellytetään kansainvälisen huviveneenkuljettajan lupakirjahakemukseen.

Kurssin hinta on 120 €, sisältäen 9 luentokertaa sekä yhden (noin 1,5 tunnin) ryhmäharjoitussession moottori- tai purjeveneessä kesäkuussa 2023. Kurssimaksu sisältää Navigointi I -kurssikirjan (hinta 34 €) sekä harjoituskartan (3 €). Kirjat ja kartat jaetaan osallistujille ensimmäisellä luentokerralla. Vesiharjoitteluun osallistuminen edellyttää SPV:n ryhmävakuutuksen, jonka
saat automaattisesti liittymällä jäseneksi johonkin tämän kurssin järjestävistä veneily-yhdistyksistä: Kokkolan Venekerho
ry., Gamlakarleby Segelförening r.f. tai Kokkolan Purjehtijat ry. Linkki GSF:n jösenhakemukseen!

Veneilijätutkinnon läpäisemisen varmistamiseksi luennoille osallistuminen on erittäin suositeltavaa. Kurssilaiset saavat kurssiavaimen SPV:n sähköiselle oppimisalustalle, missä kurssin keskeiset tiedolliset oppisisällöt ovat opiskelijoiden vapaasti selattavissa. Oppimisalustalla on myös eri teemoja käsitteleviä itsenäisesti tehtäviä harjoitustehtäviä.

Veneilijätutkintoon sisältyvän teoriaosuuden sekä käytännön vesiharjoittelun suorittaneet saavat todistuksen sekä oikeuden käyttää veneilijän pätevyysviiriä. Ennen käytännön vesiharjoittelua teoriaosuus tulee olla hyväksyttävästi suoritettu.

Kaikki luennot (2h kerta) järjestetään Kokkolan suomalaisessa lukiossa (ent. Länsipuiston koulu), Torikatu 43, luokka 113.

Yhteinen aloitus verkkovälitteisesti Teamsissa. Aloitustapaamisessa esitellään kurssin sisällöt sekä opettajat. Yhteinen
lopetus myös etäyhteydellä, jolloin annetaan vinkkejä ja ohjeita tenttiin.
- Aloitus ja kurssin esittely (tiistai 21.2. klo 18, etäyhteys Teams)
- Hyvä veneilytapa ja sääilmiöt (tiistai 7.3. klo 18)
- Turvalaitteiden käyttö ja päällikön vastuu (keskiviikko 8.3. klo 18)
- Merikartta, merimerkit ja karttatyöskentely (tiistai 14.3. klo 18)
- Kompassi: eranto ja eksymä (keskiviikko 15.3. klo 18)
- Paikanmääritys ja elektroninen navigointi (tiistai 21.3. klo 18)
- Venetekniikka (keskiviikko 22.3. klo 18)
- Reittisuunnittelu, solmut, ankkurointi ja laiturimanööverit (tiistai 28.3. klo 18)
- Tenttiin valmistautuminen (keskiviikko 29.3. klo 18, etäyhteys Teams)

Ilmoittautuminen Kokkolan veneilijäkurssille viimeistään 7.2.2023 tiistaihin mennessä. Kurssille on rajoitettu osallistujamäärä, maksimissan 25 henkeä.

Veneilijäkurssille ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa: https://forms.gle/tVqggr4CTdH18Vua7
Lisätietoja osoitteesta: venekokkola@gmail.com


   
Gamlakarleby Segelförening r.f.
«  Juni   »
Ti Ons To Fre
 
 
 Kokous / Möte
 
 Kilpailu / Tävling
 
 Träning / Harjoitus
 
  Bortaseglingar / purjehdukset muualla
Kategorier